HÄR KAN INGEN TA OSS

Har du blivit utsatt för kränkningar av någon du känner och litar på? Våld är ett maktmedel. Ett effektivt sådant. Det kan ske slumpartat eller systematiskt av någon du känner eller av en fullständig främling. Det fotografiska projektet Här kan ingen ta oss fokuserar på det våld som utförs av de vi känner och litar på. De vi borde kunna känna oss allra mest trygga med.

Om du blivit utsatt för kränkningar av någon du känner och litar på. Om det hände i Västerbotten och du vill bidra till att bryta tystnaden kring ett svårt ämne, så kan du vara med och skapa samtidshistoria.

Fotografen Sara Lindquist fotograferar en plats där du kränkts. Tillsammans med henne fotograferar ni en plats där du mår bra och känner dig trygg. Dessa två bilder kommer sen fogas samman till en subjektiv berättelse om var vi känner oss  trygga och var vi blir kränkta.

Sara Lindquist är fotograf och har de senaste åren arbetat med projektet Queering Sápmi -samiska livsberättelser bortanför normen som resulterat i en bok och en utställning som visas på Västerbottens museum fram till januari 2014.

Här kan ingen ta oss är en del av fotoprojektet ”VODA – Vi och dom andra” som fått stöd av Umeå2014. VODA består av åtta Umeåbaserade fotografer som arbetar självständigt med egna projekt, där alla på olika sätt erbjuder medskapande.  Fotograferna i VODA vill med detta skapa en dialog om berättandets makt och ställa frågor om vad som händer med bilder med olika personer bakom avtryckaren. Resultatet av Här kan ingen ta oss och de andra projekten inom VODA kommer att visas offentligt under 2014. Både som grupputsällning på Sune Jonssons center för dokumentärfotografi och i det offentliga rummet längs ett antal busslinjer, i samarbete med annonsföretaget Clear Channel.

Delta i fotoprojektet! Mejla eller sms:a en adress till platsen där du blivit utsatt och en kortfattad beskrivning av vad som hänt till Sara på info@saralindquist.se eller 0736555185 så kontaktar hon dig. Du kan vara anonym.